Guidelines onderzoek

Bieb onderzoek

Om het dashboard mobiel te maken is er onderzoek gedaan naar verschillende guidelines die betrekking hebben tot mobiele designs en guidelines die bij het ontwerp van dashboards behoren. Hiervoor is een bieb onderzoek opgesteld waarbij meerdere guidelines bekeken en vergeleken werden. De meest voorkomende en belangrijke guidelines zijn in het onderzoeksrapport uitgelicht.

Alhoewel er veel verschillende guidelines zijn, zullen niet alle guidelines van toepassing zijn voor het product dat gerealiseerd moet worden. Daarom zijn in de conclusie de belangrijkste onderdelen van deze guidelines uitgelegd.

Op basis van mobiele guidelines zijn de volgende belangrijk:

Ook zijn er verschillende guidelines voor dashboards die een belangrijke rol spelen binnen het ontwerp:

Showroom onderzoek

Nadat de guidelines duidelijk waren, is er showroom onderzoek gedaan naar het design en designsysteem dat door de minor groep ontwikkelt is. Hierbij is gekeken welke guidelines toegepast zijn, welke ontbreken en welke aangepast moeten worden.

Bij dit onderzoek is er onder andere gekeken naar het kleurgebruik, de typografie, de iconography, interactieve elementen zoals knoppen en voortgangsbalken, etc.

Uit dit onderzoek is gebleken dat het kleurgebruik en de icoontjes meegenomen kunnen worden in het verdere ontwerp. Andere onderdelen zoals de typografie, knoppen, voortgangsbalken en card & tabellen zullen moeten worden aangepast om in het mobiele dashboard te verwerken.

Het volledige onderzoeksrapport is hier te vinden.